Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Blatt weiße Gelatine
- Wasser, kalt, zum Einweichen
- 50 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 150 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 250 g Milch
- 60 g Hartweizengrieß
- 1 Prise Salz
- 30 g Zucker
- 2 EL Honig
- 1 Zitrone, Bio, 1 TL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- 200 g reife Mango, gewürfelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1503 kJ / 358 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Schokoladenpudding
10 min.
Kokospudding
2h
Joghurtmousse Vanille
2h 30min
Zimt-Quark-Töpfchen auf Sauerkirschkompott
1h
Weiße Schoko-Grießflammeri
4h 45min
Grießflammeri
2h 30min
Beerenmousse
5h
Nougat-Panna-Cotta
4h 15 min.
Geeiste Zimt-Mousse
5h
Topfencreme mit Beerenspiegel
4h 45min
Bayerische Creme
8h
Vanillesauce (Creme Anglaise)
15 min