Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Dinkelkorn
- 140 g Milch
- 20 g Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 130 g Weizenmehl
- ½ TL Salz
- 1 EL Essig
- 1300 g Pflaumen, halbiert
- 2 EL Zimt-Zucker-Mischung
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 375 kJ / 89 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Quark-Öl-Grundteig
5 min
Blechkuchen mit Pflaumen
1h 15min
Milchrahmstrudel
1h 30min
Baiser-Nusskuchen
1h 20min
Zwetschkenfleck
1h 30min
Pflaumenstrudel mit Streuseln
1h 45min
Rübli-Gugelhupfe
1h 30min
Zwetschgendatschi
1h 15min
Zwetschgen-Blechkuchen mit Hefe
1 Std. 25 Min
Obstkuchen mit Quark-Öl-Teig
50min
Mandel-Kirsch-Kuchen
1h 30min
Kaiserschmarrn
35 min