Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 90 g Milch, 1,5 % Fett
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 10 g Zucker
- 200 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 25 g Butter, weich und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Prise Salz
- 1 EL geriebene Zitronenschale
- 1 TL Zimt
Belag
- 40 g Kürbiskerne
- 4 Äpfel, in dicken Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 633 kJ / 151 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Apfel-Grieß-Kuchen
3 Std.
Gedeckter Quittenkuchen
3h 30min
Sesamstollen
32 Std.
Birnenkuchen alla Toscana
3 Std. 20 Min
Gugelhupf mit Pflaumenmus
2 Std. 30 Min
Brötchen
2 Std.
Basilikum-Apfel-Tarte
2 Std. 40 Min
Kartoffel-Mohn-Kuchen
1h
Mandel-Kirsch-Kuchen
1h 30min
Blechkuchen mit Pflaumen
1h 15 min
Rührkuchen mit Obst
1h
Zwetschgen-Blechkuchen mit Hefe
1óra 25p