Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de aceite
- 150 g de cebolla
- 10 g de chiles verdes
- 150 g de carne seca
- 100 g de jitomate, sin semillas, cortados en cubitos
- ½ cdita de sal fina, o al gusto
- 12 huevos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1205 kJ / 287 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Salpicón de res
1h
Caldo tlalpeño
1h 20 min
Agua de jamaica
20 min
Salsa verde cocida
30min
Pasta al poblano
35 Min
Enchiladas suizas
1h
Salsa verde con chipotle
20 min
Chilaquiles rojos
25 min
Rajas con queso
25 min
Salsa roja de molcajete
10 min
Botana fresca de surimi
10 min
Chilaquiles divorciados
1h