Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de flor de calabaza, limpia
- 100 g de chile poblano, asado, limpio y sin semillas, cortado en trozos
- 435 g de agua
- 1 ½ cditas de sal gruesa
- 30 g de cebolla
- 1 diente de ajo, pelado
- 100 g de crema para batir (min 30% de grasa)
- 100 g de elote, sólo los granos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 319 kJ / 76 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de jitomate y queso de cabra
20min
Caldo de nopales con chile morita
30min
Sopa de jitomate y elote
40min
Sopa de nopales
45min
Sopa de poro y papa
40min
Sopa de tortilla
40min
Sopa de hongos y epazote
35min
Crema de chile poblano
25min
Crema de jitomate
30min
Crema de calabacita, cilantro y chile
40min
Crema de chicharrón
25min
Sopa de lima
40min