Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 chiles secos, desvenados (4 mulatos, 2 anchos y 2 chipotles)
- 1 rama de romero, sólo las hojas
- 1 rama de tomillo seco, sólo las hojas
- 2 pimientas gordas
- 20 g de ajonjolí
- ½ rama de canela
- 20 g de almendras
- 20 g de pepitas de calabaza
- 20 g de cacahuates tostados sin sal
- 50 g de cebolla
- 2 dientes de ajo
- 200 g de jitomate, en trozos
- 20 g de pasitas
- ½ bolillo seco, en trozos
- 1 cucharada de sal
- 2 cubos de caldo
- 30 g de manteca de cerdo, (opcional)
- 700 g de agua
- 50 g de tablilla de chocolate, en trozos
- 1000 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en trozos medianos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1390 kJ / 331 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tinga de pollo
30 Min
Salsa de chile de árbol
10 min
Salsa verde
10 min
Pollo en chile mulato
30 Min
Chiles en nogada
1 Std.
Salpicón de res
40 Min
Adobo con carne
50 min
Salsa picante de cacahuate
15min
Pan de elote
2h
Tinga de pollo - Demo - presentadores
30 Min
Pollo con mole almendrado
2h
Rajas con elote
20 min