Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de mantequilla en trozos (y un poco más para engrasar y dorar)
-
15
g de levadura prensada fresca
lub 1 ½ cucharaditas de levadura de panadería deshidratada - 15 g de miel
- 250 g de leche
- 320 g de harina de fuerza
- 180 g de harina de repostería (y un poco más para espolvorear)
- 20 g de mantequilla en trozos
- 40 g de azúcar
- 1 cucharadita colmada de sal
- 3 manzanas
- 30 g de zumo de limón
- 2 - 3 cucharadas de azúcar de caña
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1912 kJ / 457 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 87 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan nevado para el desayuno
2sa 30 dk
Tarta de cerezas
2h
Bizcocho de compota de manzana
2h 20min
Tarta de manzana
1sa
Bizcocho de manzana
1sa
Pastel crujiente de manzana
1h 15min
Buñuelos de manzana
45 dk
Focaccia dulce de avellanas
2 Std. 45 Min
Pastel francés con fresas (millasson)
1 Std. 10 Min
Bizcocho veteado de manzana
1sa
Cake de arándanos
1 godz. 30 min
Tarta de merengue y fresas
1 Std. 10 Min