Helado de chocolate y jalapeños

Helado de chocolate y jalapeños

4.2 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 13 godz. 15 min
8 raciones

Składniki

  • 150 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
  • 1 - 2 chiles jalapeños frescos (sin pedúnculo, semillas ni membranas)
  • 500 g de leche
  • 10 g de cacao puro en polvo
  • 1 huevo
  • 1 yema de huevo
  • 50 g de azúcar
  • 500 g de nata (35% de grasa)
  • 150 g de pepitas de chocolate

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 493 kcal / 2061 kJ
Białko 7.4 g
Tłuszcz 37.53 g
Węglowodany 31.44 g
Błonnik 27.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...