Helado de chocolate y jalapeños
TM31 TM5 TM6

Helado de chocolate y jalapeños

4.2 (5 ocen)

Składniki

  • 150 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
  • 1 - 2 chiles jalapeños frescos (sin pedúnculo, semillas ni membranas)
  • 500 g de leche
  • 10 g de cacao puro en polvo
  • 1 huevo
  • 1 yema de huevo
  • 50 g de azúcar
  • 500 g de nata (35% de grasa)
  • 150 g de pepitas de chocolate

Wartości odżywcze
na 1 ración
Kalorie
2061 kJ / 493 kcal
Białko
7.4 g
Węglowodany
31.44 g
Tłuszcz
37.53 g
Błonnik
27.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy