Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 1 - 2 chiles jalapeños frescos (sin pedúnculo, semillas ni membranas)
- 500 g de leche
- 10 g de cacao puro en polvo
- 1 huevo
- 1 yema de huevo
- 50 g de azúcar
- 500 g de nata (35% de grasa)
- 150 g de pepitas de chocolate
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2061 kJ / 493 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 31.44 g
- Tłuszcz
- 37.53 g
- Błonnik
- 27.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Helado de nata con láminas de chocolate
8 Std. 30 Min
Helado de chocolate y pasas al brandy
5h
Palitos pica-pica
10 Min
Helado de chocolate
12h
Helado de vainilla
12h
Helado de anko
10h 10 min
Helado de leche con aroma de anís
7h
Helado de yogur
6h 15min
Helado de corte de nata y chocolate
8 Std. 15 Min
Helado de naranja, yogur y frambuesas
10 Min
Helado de lima
5 Min
Helado de avellana
5h 10min