Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 1 - 2 chiles jalapeños frescos (sin pedúnculo, semillas ni membranas)
- 500 g de leche
- 10 g de cacao puro en polvo
- 1 huevo
- 1 yema de huevo
- 50 g de azúcar
- 500 g de nata (35% de grasa)
- 150 g de pepitas de chocolate
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2061 kJ / 493 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 31.44 g
- Tłuszcz
- 37.53 g
- Błonnik
- 27.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Helado de vainilla y cerezas confitadas
6 Std.
Helado de yogur
6 Std. 15 Min
Helado de stracciatella
8 godz. 15 min
Sorbete de melocotón en zurracapote
1 Std. 45 Min
Mantequilla de aceite
1h 5 min
Cheesecake con crema de vainilla y fresas deconstruído
Brak ocen
Helado de chocolate
12h
Helado de nata con láminas de chocolate
8 Std. 30 Min
Helado de gianduja
8 godz. 15 min
Biscuit glacé
4h 20min
Sorbete de fresa
45min
Helado mantecado de chocolate y café
4 godz. 15 min