Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
- 1000 g de oreja de cerdo cocida y adobada
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 2 dientes de ajo
- 300 g de cebolla en cuartos
- 150 g de tomate triturado en conserva
- 1 cucharadita colmada de pimentón dulce
- 1 cucharadita colmada de pulpa de pimiento choricero
- 1 guindilla roja seca
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1438 kJ / 344 kcal
- Białko
- 23.08 g
- Węglowodany
- 4.76 g
- Tłuszcz
- 25.86 g
- Błonnik
- 1.21 g
Alternatywne przepisy
Mejillones zamoranos en salsa picante
30min
Chorizos a la sidra
35min
Codornices en escabeche de boletus
25h
Patatas guisadas con costillas de cerdo adobadas
1 Std.
Sopa de ajo
40 Min
Patatas revolconas
40 Min
Mejillones al vapor con salsa picante
45min
Tigres
1 Std.
Cangrejos de río en salsa
30min
Carcamusas de Toledo
45min
Mollejas de cordero a la zamorana (Castilla y León)
50min
Patatas a la riojana
40 Min