Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'emmental, coupé en morceaux
- 200 g de lardons fumés
- 700 g de poireaux, émincés finement
- 2 œufs
- 60 g de crème fraîche
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pâte feuilletée maison
- farine de blé, pour le plan de travail
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1530.1 kJ / 368.6 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 17.1 g
- Tłuszcz
- 27.4 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomates farcies à l'ancienne
1h 25min
Tarte aux oignons, lardons et fromage
1 godz. 30 min
Tarte au potiron, poireaux et lardons
1 godz.
Gratin de courgette aux lardons
40min
Courgettes farcies
45min
Flamiche aux poireaux et au chèvre frais
1h 25min
Quiche lorraine
1h 45min
Quiche au poireau
55 min
Courgette au jambon
1 godz.
Gratin de courgette
1h 20min
Gratin de chou-fleur aux lardons et au comté
1 godz.
Tarte aux pommes sur lit de compote
1 godz. 30 min