Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 820 g de frijoles negros cocidos, con el caldo de cocción
- 1 diente de ajo, pelado
- 330 g de puré de jitomate
- 700 g de agua
- 2 pizcas de comino en polvo
- 20 g de quinoa blanca
- ¼ cdita de sal fina, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 473 kJ / 113 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 413 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de calabacitas
40 min
Crema de pimiento con calabacitas
30 min
Crema de jitomate
30 min
Sopa de poro y papa
30 min
Sopa de lentejas
1h 30min
Crema de calabacita, cilantro y chile
40 min
Sopa de frijol y hoja de aguacate
8h 50 min
Crema de betabel
40 min
Sopa de jitomate y elote
40 min
Sopa de poro y papa
40 min
Sopa de garbanzo, kale y calabacita
30 min
Sopa de frijol con quinoa
1h