Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 820 g de frijoles negros cocidos, con el caldo de cocción
- 1 diente de ajo, pelado
- 330 g de puré de jitomate
- 700 g de agua
- 2 pizcas de comino en polvo
- 20 g de quinoa blanca
- ¼ cdita de sal fina, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 473 kJ / 113 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 413 mg
Alternatywne przepisy
Crema vegana de cilantro y espinacas
25min
Sopa de brócoli
15min
Sopa de hongos, pastel de carne, ejotes y arroz de coliflor
45 Min
Crema de espinacas con nuez
20min
Sopa italiana de papa
50 min
Sopa de habas
2h
Sopa de garbanzos con nopales
50 min
Sopa de frijol y hoja de aguacate
8h 50min
Crema de jitomate
30 Min
Sopa de poro y papa
30 Min
Sopa de frijol y bolitas de masa
1h
Crema de pimiento con calabacitas
30 Min