Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de queso cheddar, en trozos
- 600 g de jitomate guaje, en cuartos
- 100 g de zanahoria, pelada y en trozos (3 cm)
- 50 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
-
500
g de caldo de pollo
lub 500 g de agua y 1 cdita de concentrado de caldo de pollo - 30 g de aceite de oliva
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- ½ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 8 rebanadas de pan blanco
- mantequilla sin sal, para engrasar
- ½ cdita de tomillo fresco, solamente las hojitas del tallo
- ½ cdita de paprika dulce
- ½ cdita de hojuelas de chile seco, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1756 kJ / 418 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1442 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40min
Salpicón de res
1 godz.
Pasta al poblano
35 min
Fideo seco en salsa de chiles TM6
35 min
Sopa de jitomate y elote
40min
Tostadas de picadillo
1 godz. 10 min
Salsa roja de molcajete
10 Min
Yakimeshi vegetariano
35 min
Sopa de tortilla
25min
Chilaquiles rojos
25min
Mujaddara (arroz con lentejas)
1 godz.
Chilaquiles divorciados
1 godz.