Grilled-cheese sandwich y sopa de jitomate

Grilled-cheese sandwich y sopa de jitomate

4.4 33 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porciones

Składniki

  • 120 g de queso cheddar en trozos
  • 600 g de jitomate guaje en cuartos
  • 100 g de zanahoria pelada y en trozos (3 cm)
  • 50 g de cebolla en trozos
  • 2 dientes de ajo pelados
  • 500 g de caldo de pollo
    500 g de agua, y 1 cdita de concentrado de caldo de pollo
  • 30 g de aceite de oliva
  • 1 cdita de sal fina o al gusto
  • ½ cdita de pimienta negra molida o al gusto
  • 8 rebanadas de pan blanco
  • mantequilla sin sal para engrasar
  • ½ cdita de tomillo fresco solamente las hojitas del tallo
  • ½ cdita de paprika dulce
  • ½ cdita de hojuelas de chile seco o al gusto

Wartości odżywcze na 1 porción

Kalorie 418 kcal / 1756 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 1442 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...