Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gochujang Sauce
- 3 tbsp Korean chili paste (gochujang)
- 2 tbsp mirin
- 2 tsp sugar
- 2 tsp roasted sesame seeds
- 1 green onion, thinly sliced on the bias
Bibimbap
- 8 oz sushi rice
- 1 tsp sesame oil
- 3 tbsp soy sauce
- 2 garlic cloves
- 1 in. fresh ginger, peeled, sliced
- 32 oz beef stock
- 4 large eggs
- 2 oz fresh shiitake mushrooms, sliced
- 3 oz snow peas
- 6 oz zucchini, thinly sliced, bias cut
- 2 oz carrot, julienned
- 4 oz napa cabbage, in pieces (¼ in.)
-
16
oz prime ribeye steak, thinly sliced (¼ in.)
lub 16 oz beef tenderloin, thinly sliced (¼ in.) - 4 oz kimchi
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2467.5 kJ / 589.8 kcal
- Białko
- 43.3 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Spicy Udon Noodles with Tempeh (Matthew Kenney) Metric
5óra 40p
Sticky Sriracha Shrimp Bowl
1h
Kimchi Pancakes (Hestan Cue™)
50 min
Crown Roast of Lamb
1h 40min
Miso Glazed Eggplant with Cucumber Salad
45min
Chicken Noodle Bowl
35 min
Hawaiian Summer Rolls
1h
Jalapeño XO Sauce with Scallops and Black Rice (Thomas Lim)
14 Std. 10 Min
Asian Chicken Noodle Soup
1 godz. 35 min
Moroccan Lamb and Eggplant with Couscous
1h 10min
Mushroom and Beef Burger
1h
Ramen Noodle Soup
40 min