Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gochujang Sauce
- 3 tbsp Korean chili paste (gochujang)
- 2 tbsp mirin
- 2 tsp sugar
- 2 tsp roasted sesame seeds
- 1 green onion, thinly sliced on the bias
Bibimbap
- 8 oz sushi rice
- 1 tsp sesame oil
- 3 tbsp soy sauce
- 2 garlic cloves
- 1 in. fresh ginger, peeled, sliced
- 32 oz beef stock
- 4 large eggs
- 2 oz fresh shiitake mushrooms, sliced
- 3 oz snow peas
- 6 oz zucchini, thinly sliced, bias cut
- 2 oz carrot, julienned
- 4 oz napa cabbage, in pieces (¼ in.)
-
16
oz prime ribeye steak, thinly sliced (¼ in.)
lub 16 oz beef tenderloin, thinly sliced (¼ in.) - 4 oz kimchi
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2467.5 kJ / 589.8 kcal
- Białko
- 43.3 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Korean Beef Sauté
1h 25min
Mapo tofu
15 Min
Chinese Blistered Green Beans (Hestan Cue™) Metric
25min
Sticky Sriracha Shrimp Bowl
1 godz.
Korean Beef Bowl
1 godz.
Chinese Long Beans with Pork
25min
Sriracha Chicken with Soba Noodle Salad
2 godz. 35 min
Bibimbap (Beef Rice Bowl)
1h 25min
Kaiyang Cabbage (Savory Stir-Fried Cabbage)
35min
Pork and Green Beans Sauté
45min
Grilled Korean Short Ribs with Apples
4sa 35 dk
Chicken Noodle Bowl
35min