Wersje kompatybilne
Jalapeño XO Sauce with Scallops and Black Rice (Thomas Lim)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Jalapeño XO Sauce
- 3 oz dried scallops
- 3 oz dried shrimp
- 11 oz shaoxing rice wine
- 6 oz garlic cloves, peeled
- 6 oz jalapeño chilies, de-stemmed, sliced (2 in.)
- 6 oz Fresno chilies, de-stemmed, sliced (2 in.)
- 18 oz canola oil
- 3 oz soy sauce
- 1 tsp salt
- 1 pinch sugar
Black Rice and Scallops
- 4 oz black rice
- 32 oz water
- ⅔ oz fresh ginger, sliced
- 1 stalk fresh lemongrass, in pieces (2 in.)
- 9 baby bok choy, cut in half
- 2 oz fresh shiitake mushrooms, in pieces
- 12 fresh sea scallops, large (U10)
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 1 tbsp oil
- 4 tbsp unsalted butter
- green onions, sliced on the bias, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2000 kJ / 478 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lobster Bisque
1h 50min
Basil Pesto
10 min
Seared Scallops with Carrot and Ginger Sauce (Hestan Cue™)
40min
Cream of Crab Soup
45min
Stuffed Cabbage Parcels (Emerald Red Jade Bags)
1 godz.
Shrimp Cakes
30min
Mushroom Risotto
30min
Asian Peanut Sauce
1h 20min
Mixed Seafood with Tomato and Herb Sauce
30min
Fish Carnitas
20min
Shrimp Creole with Carolina Rice
50min
Basil Pesto (TM5/6 Metric)
10 min