Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- ½ oz fresh ginger, peeled, sliced
-
3
oz Bosc pear, peeled, in pieces
lub 3 oz D'Anjou pear, peeled, in pieces - 2 oz soy sauce
- 1 ½ oz brown sugar
- ½ oz sesame oil
- ½ oz Korean chili paste (gochujang)
- 1 tbsp cornstarch
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 4 oz yellow onion, halved, thinly sliced
- 16 oz prime ribeye steak, partially frozen (see Tip)
- 1 oz vegetable oil, divided
- sesame seeds, to garnish
- fresh cilantro leaves, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2912 kJ / 696 kcal
- Białko
- 50 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 544 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kung Pao Chicken
1h 5min
Beef and Broccoli Sauté
30 min
Chicken with Spiced Tangerine Sauce
1h 25min
Garlic Chicken Sauté with Bok Choy
40 min
Pineapple Teriyaki Salmon
30 min
Korean Beef Bowl
1h
Sriracha Chicken with Soba Noodle Salad
2h 35min
Orange Garlic Chicken with Rice
50 min
Pork and Green Beans Sauté
45 min
Korean Style Pork Chops with Spicy Rice and Steamed Bok Choy
1h 5min
Grilled Korean Short Ribs with Apples
4 Std. 35 Min
Asian Sloppy Joes
1 Std. 50 Min