Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tsp dried thyme
- 1 ½ tsp salt
- ¾ tsp ground black pepper
- ½ oz extra virgin olive oil, plus 1 tbsp to rub
- 2 racks of lamb, frenched and crowned (see Tip)
- 16 oz day old bread, cubed (1 in.), (see Tip)
- 32 oz water
- 28 oz butternut squash flesh, cut into pieces (1 in.)
- 6 oz red onions, in pieces
- 3 oz carrots, in pieces
- 3 oz celery, in pieces
- ¼ bunch parsley
- 2 garlic cloves
- 5 - 8 fresh sage leaves, to taste
- 8 oz bacon, sliced (½ in.)
- 6 oz chicken broth
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3268 kJ / 781 kcal
- Białko
- 50 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 1789 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Shrimp Tikka Masala (Hestan Cue™)
40 Min
Golden Milk
10 min
Shrimp in Garlic Sauce
25 min
Sweet Potato Casserole with Labne and Dukkah (Bill Yosses)
24 Std. 55 Min
Corn Cake with Eggnog Sauce (Anna)
1h 20 min
Chicken casserole with saffron and orange
1 Std. 35 Min
Perfect Roast Turkey and Gravy (Bill Yosses)
55h
Jumbo Shrimp with Vermicelli
30 min
Gluten-Free Rolls
1h 20 min
Grilled Korean Short Ribs with Apples
4h 35min
Chicken Marsala
40 Min
Shrimp Sauté
25 min