![Crown Roast of Lamb Crown Roast of Lamb](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/735e042f-069b-420f-86d7-f75e1a0126c9/Derivates/9d87ed43-442b-4407-bfc0-4c0ac988deb0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tsp dried thyme
- 1 ½ tsp salt
- ¾ tsp ground black pepper
- ½ oz extra virgin olive oil, plus 1 tbsp to rub
- 2 racks of lamb, frenched and crowned (see Tip)
- 16 oz day old bread, cubed (1 in.), (see Tip)
- 32 oz water
- 28 oz butternut squash flesh, cut into pieces (1 in.)
- 6 oz red onions, in pieces
- 3 oz carrots, in pieces
- 3 oz celery, in pieces
- ¼ bunch parsley
- 2 garlic cloves
- 5 - 8 fresh sage leaves, to taste
- 8 oz bacon, sliced (½ in.)
- 6 oz chicken broth
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3268 kJ / 781 kcal
- Białko
- 50 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 1789 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisu
5 Std. 20 Min
Moon Pies
55 Min
Cauliflower Potato Salad
1 Std. 30 Min
Chicken Coq au Vin (Betty)
2h 15min
Biltmore Veal Fricassee
1小时 20 分钟
Mixed Paella (Hestan Cue™)
40 分钟
Shrimp in Garlic Sauce
25 dk
Avocado Tuna Boats
30 Min
Manhattan Clam Chowder
55 Min
Beet Salad with Blood Orange Balsamic Vinaigrette
35min
Angel Berry Trifle
30 Min
Citrus-Glazed Salmon with Roasted Cauliflower Salad
1 Std.