Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 oz eggplant, diced (¾ in.)
- 2 tsp salt
Couscous and Lamb
- 8 oz couscous
- ½ oz mixed fresh herbs (parsley, cilantro)
- 3 garlic cloves
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground cumin
- 2 oz yellow onions, in pieces
- 1 tbsp harissa, plus extra to brush
- 20 oz ground lamb, broken into pieces
- 4 tbsp bread crumbs
- 1 large egg
- 20 oz water
- 10 oz chicken stock, low sodium
Eggplant
- 6 oz yellow onion, in pieces
- 1 garlic clove
- 1 tsp salt, to taste
- 1 tbsp oil
- 6 oz fresh tomatoes, diced
- 2 oz chicken stock, low sodium
- 1 heaping tbsp harissa
- ½ tsp ground cinnamon
- ⅛ tsp ground cumin
- chopped parsley, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2615 kJ / 625 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Portuguese Fish and Potato Stew
45 Min
Tuna and Caper Sauce Fusilli
30 min
Chicken Garam Masala
50 Min
Ratatouille
40 min
Meatballs with Tomato Sauce
45 Min
Couscous Risotto with Fennel and Salmon
35 min
Stuffed Cabbage Parcels (Emerald Red Jade Bags)
1h
Basque Chicken
1h 10 min
Persian Chicken and Rice
1h 35min
Smoked Salmon and Brie Quiche
55 min
Beef Wellington (Ben)
10 godz. 10 min
Shrimp Creole with Carolina Rice
50 Min