Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 oz eggplant, diced (¾ in.)
- 2 tsp salt
Couscous and Lamb
- 8 oz couscous
- ½ oz mixed fresh herbs (parsley, cilantro)
- 3 garlic cloves
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground cumin
- 2 oz yellow onions, in pieces
- 1 tbsp harissa, plus extra to brush
- 20 oz ground lamb, broken into pieces
- 4 tbsp bread crumbs
- 1 large egg
- 20 oz water
- 10 oz chicken stock, low sodium
Eggplant
- 6 oz yellow onion, in pieces
- 1 garlic clove
- 1 tsp salt, to taste
- 1 tbsp oil
- 6 oz fresh tomatoes, diced
- 2 oz chicken stock, low sodium
- 1 heaping tbsp harissa
- ½ tsp ground cinnamon
- ⅛ tsp ground cumin
- chopped parsley, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2615 kJ / 625 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Chicken Coq au Vin (Betty)
2 Std. 15 Min
South Texas Carne Guisada
1h 20min
Chicken Garam Masala
50 dk
Shrimp Creole with Carolina Rice
50 dk
Portuguese Fish and Potato Stew
45 dk
Mediterranean Chicken with Olives
35 min
Basque Chicken
1h 10 min.
Moroccan Chicken Bowl
45 dk
Fragrant Chicken Curry
1h
Ham and Béchamel Croquettes
9h 50 min
Persian Chicken and Rice
1h 35min
Lamb Meatballs with Couscous and Mint Yogurt
45 dk