Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 160 g leite
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 30 g azeite
- 10 g açúcar
- 300 g farinha tipo 65
- 1 c. chá de sal
Recheio
- 150 g queijo mozarela curado cortado em pedaços
- 80 g azeite
- 20 g manjericão
- ½ c. chá de sal
- Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1376 kJ / 329 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia de alecrim e tomate seco
1h 20min
Bolachas de noz, azeitona e parmesão
50 Min
Bolachas de queijo e tomate seco
4 Std.
Galete de tomate
45 Min
Pinhas de queijo e amêndoa
20min
Queijo com doce de pimentos
1 Std.
Bolachas de alecrim e queijo
50 Min
Gressinos com dip picante de abacate
1h 30min
Focaccia de sardinha
1h 20min
Salada de bulgur com grão-de-bico e pera rocha
30min
Pão enrolado com pesto
1h 40 min
Focaccias
2h