Wersje kompatybilne
Bolo de milho com limão e sementes de papoila
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- 200 g amêndoa s/ pele
- 200 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 200 g açúcar
- 3 ovos
- 1 limão (raspa e sumo)
- 100 g farinha de milho, mais q.b. p/ polvilhar
- 25 g sementes de papoila
Glacé
- 250 g açúcar
- 1 clara de ovo
- 10 g sumo de limão
- Sementes de papoila q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2759 kJ / 660 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de ricota e limão
1ωρ.
Pão de especiarias
45min
Muffins de espinafres e feta
30 λεπτ.
Bolo molhado de nozes e tâmaras
1h 15min
Bolo de limão e iogurte
40 Min
Bolo de azeite
50 λεπτ.
Bolo de curgete e cacau
24h
Bolo de iogurte e pera
40 Min
Bolo de noz, cenoura e canela
1 godz. 40 min
Bolo de maçã, amêndoa e aveia
45min
Bolo de banana e noz
50 λεπτ.
Bolo rápido
50 λεπτ.