Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Queijo fresco
- 1000 g leite do dia
- 100 g leite em pó gordo
- 1 pitada de sal
- 25 gotas de coalho líquido
Pão de cereais
- 1 pitada de sal
- 100 g farinha integral ou especial p/ pão de sementes
- 400 g farinha tipo 65
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 50 g sementes variadas (linhaça, sésamo, girassol)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1407 kJ / 334 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
O 1º queijo fresco
45min
Iogurte natural
12h
Queijo quark com dica para queijo-creme
15 Std. 20 Min
Iogurte natural na Varoma
12h
Queijo com ervas
50min
Queijo fresco
48 godz.
Queijo quark e pão de soro
12h
Queijo
50min
Iogurte grego natural
14ωρ. 10 λεπτ.
Queijo fresco e requeijão
48 godz.
Iogurte de coco e mel
12 Std. 10 Min
Queijo fresco TM6
15 Std. 20 Min