Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 360 g água, mais 1 c. de chá p/ pincelar
- 20 g fermento de padeiro fresco
- 20 g açúcar
- 500 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 20 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 1 - 1 ½ c. chá de sal
- 1 ovo
- ½ c. sopa de sementes de sésamo p/ polvilhar
- ½ c. sopa de sementes de alcaravia p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 400 kJ / 96 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de milho
1h 20min
Pão da terra
1 godz. 35 min
Bijoux de amendoim e cereais
3 godz. 40 min
Pão de iogurte
50 Min
Pães de centeio
2 Std. 10 Min
Pão com gérmen de trigo e passas
55 min
Pão de cerveja
1h 15 min
Pão de centeio e noz
1h 25min
Pão de azeitonas
1h 20min
Pão de forma integral
2h
Pão de iogurte
1h 25min
Pão de centeio e aveia
1h 30min