Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 500 g camarão c/ casca
- 600 g leite
- 2 c. chá de sal
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 30 g coentros
- 1 malagueta (opcjonalnie)
- 30 g azeite
- 10 g concentrado de tomate
- 150 g tomate em pedaços
- 80 g farinha
- 1 limão (raspa e sumo)
Crepes
- ½ limão (casca, só a parte amarela)
- 100 g farinha tipo 65
- 50 g azeite
- 3 ovos
- 250 g leite
- ½ c. chá de sal
- Manteiga q.b. p/ untar
Molho
- 1 dente de alho
- 30 g azeite
- 100 g agrião
- 120 g iogurte natural
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1236.9 kJ / 295.6 kcal
- Białko
- 14.6 g
- Węglowodany
- 23.1 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 935 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caril de camarão com vieiras e arroz de coco
55 min
Empada de galinha
2h
Crepes de bacalhau
1h 15 min
Crepes de pescada
1h 15 min
Rolo de espinafres e queijo
40 Min
Panquecas com bacon e alho-francês
55 min
Bacalhau com pistácio e cuscuz
30min
Tartes de alho-francês e cenoura
1h 15 min
Rolo de espinafres e salmão
55 min
Empadas de camarão
50 Min
Folhado de salmão
40 Min
Crepes de peixe
1 godz. 55 min