Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'épaule d'agneau désossée, en gros dés
- 3 c. à café de ras el-hanout (épices à couscous)
- 1 c. à café rase de sel
- poivre moulu
- 300 g de graines de couscous moyennes ou fines
- 70 g de mélange apéritif aux raisins et amandes
- 550 g d'eau
- 400 g de légumes variés surgelés pour couscous
- 1 c. à soupe de concentré de tomate
- 30 g de beurre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3209 kJ / 766 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 36 g
Alternatywne przepisy
Bœuf carottes
2 Std.
Navarin d'agneau printanier
1 Std. 25 Min
Veau aux olives
1 Std.
Couscous royal
1h 20min
Couscous de poulet
1 Std. 10 Min
Couscous marocain
50 Min
Couscous de veau
1 Std. 25 Min
Tajine d'agneau safrané aux carottes fondantes
1 Std.
Couscous d'agneau et de légumes (bidawi)
1 godz. 5 min
Tajine de pilons de poulet, semoule aux olives
1 godz. 5 min
Sauté de veau aux olives
1 Std.
Tajine de poulet aux légumes de printemps
1 Std.