
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à pizza
- 30 g d'huile d'olive
- 220 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 400 g de farine de blé et un peu pour le récipient
La garniture
- 70 g d'échalotes coupées en deux
- 1 gousse d'ail
- 20 g d'huile d'olive
- 500 g de tomates coupées en morceaux
- 2 c. à café de concentré de tomate
- 100 g de mozzarella à cuire
- 100 g d'emmental coupé en morceaux
- 6 tranches de jambon coupées en lanières
- 50 g d'olives noires
- 80 g d'oignon rouge coupé en rondelles
-
2
c. à café d'origan frais
lub 2 c. à café d'origan déshydraté - 4 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 385.2 kcal / 1621.8 kJ
- Białko
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Węglowodany
- 41.6 g
- Błonnik
- 3.6 g