Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 pilons de poulet, avec la peau
- 1 bouquet d'herbes aromatiques fraîches (thym citron, ciboulette, origan et romarin par ex..)
- 1 c. à café de poivre noir en grains
- 60 g de jus de citron
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 50 g d'huile d'olive extra vierge
- 1500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1193 kJ / 285 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Błonnik
- 0.25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poulet au vin jaune cuit au Varoma
1 Std. 25 Min
Poulet aux olives, citron et tagliatelles
1 godz. 5 min
Poulet farci de Noël
2 Std. 20 Min
Curry de poulet du Mozambique
45min
Poulet à la sauce épicée
50min
Poulet rôti farci
1 Std. 50 Min
Daurade à l'ail
40min
Tajine de pilons de poulet, semoule aux olives
1 godz. 5 min
Ailerons de poulet marinés
1 Std. 30 Min
Poulet aux citron et amandes
1 godz. 5 min
Côtelettes d'agneau à l'origan, salade jaune
55 min
Lapin chasseur et pommes de terre sautées
1 Std. 30 Min