Glutenfreie Brötchen

Glutenfreie Brötchen

3.0 147 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
10 Stück

Składniki

  • Reis (Mischung aus verschiedenen Sorten)
    220 g
  • Hirse
    80 g
  • Kichererbsen, getrocknet
    40 g
  • Zucker
    1 TL
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Speisestärke
    140 g
  • Salz
    2 TL
  • gemischte Samen (z.B. Sesam, Leinsamen, Sonnenblumenkerne), und etwas mehr zum Bestreuen
    40 g
  • Quark, 20% Fett
    250 g
  • Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
    100 g
  • Öl
    50 g
  • Apfelessig
    10 g
  • Eier
    2

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 9 g
Kalorie 1229 kJ / 294 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...