Urządzenia i Akcesoria
Glutenfreie Brötchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
10 Stück
Składniki
-
Reis (Mischung aus verschiedenen Sorten)220 g
-
Hirse80 g
-
Kichererbsen, getrocknet40 g
-
Zucker1 TL
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Speisestärke140 g
-
Salz2 TL
-
gemischte Samen (z.B. Sesam, Leinsamen, Sonnenblumenkerne), und etwas mehr zum Bestreuen40 g
-
Quark, 20% Fett250 g
-
Wasser und etwas mehr zum Bestreichen100 g
-
Öl50 g
-
Apfelessig10 g
-
Eier2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
9 g
Kalorie
1229 kJ /
294 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
2.8 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Menüs
17 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Brötchen
2 godz.
Joghurt-Marmorkuchen (zuckerfrei)
3 godz. 20 min
Gluten- und getreidefreie Brötchen
1 godz. 20 min
Toastbrot
3 godz.
Reis-Mischbrot
1 godz. 45 min
Reis-Stärke-Brot
1 godz. 15 min
Mais-Buchweizen-Brot
1 godz. 30 min
Vollkornbrot
4 godz.
Pizza mit Reismehlteig
1 godz. 20 min
Amaranth-Knäckebrot
50 min
Chai-Energiekekse (glutenfrei)
55 min
Sesambrötchen (Low Carb)
45 min