Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g Reis (Mischung aus verschiedenen Sorten)
- 80 g Hirse
- 40 g Kichererbsen, getrocknet
- 1 TL Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 140 g Speisestärke
- 2 TL Salz
- 40 g gemischte Samen (z.B. Sesam, Leinsamen, Sonnenblumenkerne), und etwas mehr zum Bestreuen
- 250 g Quark, 20% Fett
- 100 g Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
- 50 g Öl
- 10 g Apfelessig
- 2 Eier
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1229 kJ / 294 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vollkornbrot
4 Std.
Buchweizen-Crêpes mit Lupinenmehl und buntem Gemüse
30min
Maisspätzle
15min
Reis-Hirse-Brot
1h 40min
Nussbrot
55 min
Pizza mit Reismehlteig
1 godz. 20 min
Sommerliche Gemüsepizza (glutenfrei)
1h 50min
Reis-Mischbrot
1h 45 min
Mais-Buchweizen-Brot
1 godz. 30 min
Pizza mit Kartoffelteig
8 Std.
Reis-Stärke-Brot
1 godz. 15 min
Amaranth-Knäckebrot
50min