Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spicy Rub
- 1800 g beef short ribs, bone in (8-10 cm)
- 2 tbsp dark brown sugar
- 2 tbsp chilli powder
- 1 tsp paprika
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp black peppercorns
- 1 ½ tsp onion powder
- ½ tsp granulated garlic
- ½ tsp dried thyme
- ½ tsp cumin seeds
- ¼ tsp cayenne pepper
- 2 whole cloves
Sweet barbecue sauce
- 1 red onion, cut into quarters
- 1 garlic clove
- 210 g tomato sauce
- 120 g dark brown sugar
- 60 g pineapple juice (see Tips)
- 60 g honey
- 1 tsp paprika
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- ¼ tsp ground cayenne pepper
- 1 ½ tsp Worcestershire sauce
- 1 ½ tsp Dijon mustard
- 1200 g water
Polenta
- 150 g Gouda cheese, cubed (3 cm pieces)
- 2 garlic cloves
- 20 g unsalted butter
- 900 g water
- 130 g polenta
- 1 tsp sea salt
- 70 g unsalted butter, cut into pieces
- spring onions/shallots, julienned, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 6452.7 kJ / 1542.2 kcal
- Białko
- 51.8 g
- Węglowodany
- 43.4 g
- Tłuszcz
- 129.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 60 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 1583.4 mg
Alternatywne przepisy
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter)
15min
Classic beef burgers (MEATER+®)
1h
Sous vide steak with bean puree and chimichurri (Diabetes, TM6)
2 Std. 10 Min
Bibimbap (beef rice bowl)
1h 25min
Pulled pork burgers
4h 20min
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1h 5min
Chicken Buddha bowl (Thermomix® Cutter, TM6)
1h
Korean beef bulgogi (TM6)
1h 30min
Korean Bo ssam
29h 20min
Beef cheek Bourguignon
5hod. 25min
Coq au vin blanc with mashed potato
1 Std. 50 Min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 Std. 15 Min