Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 200 g água
- 50 g azeite
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 400 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- ½ c. chá de sal
Recheio
- 10 g salsa
- 1 dente de alho
- 40 g chalota
- 25 g azeite
- 160 g espinafres frescos, só as folhas
- 100 g queijo gorgonzola cortado em pedaços
- 100 g queijo ricota
- Sal q.b.
- Pimenta q.b.
- Noz-moscada q.b.
- 20 g pinhões torrados (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1160.1 kJ / 277.3 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 31.8 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 255.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé de brócolos e milho
1h
Timbale de ervilhas e curgete
1h 10min
Quiche Lorraine
45min
Gnocchi com abóbora e espinafres
1h 25min
Folhado de abóbora e queijo azul
1h 20 min
Tarte de feta e espinafres
40min
Queques de curgete e parmesão
50min
Caprese de beringela no forno com cuscuz
1h
Empada vegetariana
1h 25min
Tarte de couve-flor e queijo
50min
Crocante mediterrânico
50min
Calzone de cogumelos e mozarela
1h 40min