![Brinjal Pickle (Aubergine Pickle) Brinjal Pickle (Aubergine Pickle)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FE914558-96AB-4F10-A648-33E91082EEAA/Derivates/C808DE51-D5BD-4861-92F8-3EED665BC2E4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 fresh green chilli, halved, deseeded
- 2 garlic cloves
- 2 tsp ground turmeric
- 2 tsp ground ginger
- ½ tsp chilli powder
- 220 g white wine vinegar
- 1 ½ tsp cumin seeds
- 1 ½ tsp fenugreek seeds
- 130 g sesame oil
- 110 g sugar
- 1 Tbsp fine sea salt
- 600 g aubergines, diced (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 873.9 kJ / 208.9 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 18.8 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 635.6 mg
Alternatywne przepisy
Cucumber and Mint Raita
25 Min
Tikka Paste
1 Std.
Thai Green Curry Paste
15 Min
Tikka Paste
1 Std.
Jungli Laal Maas
5 godz.
Tarka Dal
9h 5 min
Garam Masala
10min
Madras Curry Powder
5min
Chicken Saag
50 min
Everyday Indian curry paste
30 Min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min
Garam masala
10min