Urządzenia i Akcesoria
Brinjal Pickle (Aubergine Pickle)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
900 g
Składniki
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)30 g
-
fresh green chilli halved, deseeded1
-
garlic cloves2
-
ground turmeric2 tsp
-
ground ginger2 tsp
-
chilli powder½ tsp
-
white wine vinegar220 g
-
cumin seeds1 ½ tsp
-
fenugreek seeds1 ½ tsp
-
sesame oil130 g
-
sugar110 g
-
fine sea salt1 Tbsp
-
aubergines diced (2 cm)600 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
635.6 mg
Białko
1.2 g
Kalorie
873.9 kJ /
208.9 kcal
Tłuszcz
14.8 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
18.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Coconut and Coriander Chutney
5 min
Spiced tomato chutney
30 min
Tarka dal
30 min
Baingan Bhurta (Aubergine Bhurta)
30 min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min
Madras Curry Powder
5 min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Vegetable Samosa Filling
30 min
Coriander Chutney
5 min
Coriander chilli chutney
5 min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50 min
Onion Bhaji
45 min