Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 fresh green chilli, halved, deseeded
- 2 garlic cloves
- 2 tsp ground turmeric
- 2 tsp ground ginger
- ½ tsp chilli powder
- 220 g white wine vinegar
- 1 ½ tsp cumin seeds
- 1 ½ tsp fenugreek seeds
- 130 g sesame oil
- 110 g sugar
- 1 Tbsp fine sea salt
- 600 g aubergines, diced (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 873.9 kJ / 208.9 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 18.8 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 635.6 mg
Alternatywne przepisy
Tarka Dal
9h 5min
Tomato and Chilli Jam
1 Std. 15 Min
Cardamom and Rose Shortbread
1 Std. 30 Min
Chapatis
1 Std. 30 Min
Thai Green Curry Paste
15 Min
Mango Chutney
50min
Tomato Kasoundi
2h
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50min
Coriander Chutney
5 Min
Lamb Keema with Peas
1 Std.
Dal Makhani
9h 30min
Keralan Fish Curry
30min