Urządzenia i Akcesoria
Dosa (Indian Rice and Lentil Crepes)
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 16 godz.
4 portions
Składniki
-
basmati rice9 oz
-
urad dal (black lentils), skinless, split2 ½ oz
-
chana dal (chickpeas), skinless, split1 ½ oz
-
fenugreek seeds (methi seeds)1 tsp
-
water divided, plus extra to sprinkle35 ½ oz
-
lemon juice1 oz
-
salt1 tsp
-
1 ½ oz coconut oilghee1 ½ oz
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
0.6 mg
Białko
11 g
Kalorie
1937.3 kJ /
463 kcal
Tłuszcz
14.8 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Węglowodany
72 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Carrot halwa
1 Std. 5 Min
Dal Makhani
9 Std. 30 Min
Sambhar Masala
25 Min
Palak paneer
45 Min
Rava idli
2 Std. 40 Min
Besan ki burfi
5 Std. 5 Min
Fresh coconut chutney
10 Min
Vegetable Sambar
35 Min
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9 Std. 10 Min
Rasam
20 Min
Dosa with spiced potato filling
17 Std. 40 Min
Idli
15 Std. 40 Min