Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cabeças de alho (100 g aprox.)
- 50 g queijo parmesão
- 1 baguete de véspera fatiada (14 fatias aprox.)
- 35 g azeite
- 1000 g água
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo de caldo de galinha - 10 pés de tomilho, só as folhas
- 50 g massa tipo argolinhas
- 3 gemas de ovo batidas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1252.8 kJ / 299.4 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 38.6 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 433.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de couve e batata
50 min
Sopa de feijão encarnado com abóbora
30 min
Sopa de feijoca com agrião
40 min
Achar de beringela
1 godz. 25 min
Sopa caprese
1 godz. 15 min
Sopa de alho
1h 10min
Sopa de feijão-branco
25min
Sopa de legumes com trigo sarraceno
40 min
Sopa verde
45 min
Caldo de cebola com ovo esfarrapado
40 min
Canja cremosa
50 min
Sopa da horta
55 min