Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g queijo da Ilha
- 1000 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 500 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços pequenos
- 4 dentes de alho
- 100 g azeite
- 5 g salsa
- 500 g bacalhau demolhado e desfiado
- 100 g natas
- 1 pitada de pimenta
- 8 pães tipo vianinhas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 6082.4 kJ / 1453.7 kcal
- Białko
- 84.8 g
- Węglowodany
- 201 g
- Tłuszcz
- 33.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 16.9 g
- Sód
- 6869.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tornedós fingidos
45 Min
Empada de alheira e grelos
1sa
Empada de bacalhau e camarão com molho italiano
1sa
Almofadinhas de bacalhau
1h 45min
Bacalhau à Assis
25 Min
Bola de bacalhau
1sa 30 dk
Boleima de maçã e canela
45 Min
Bacalhau à abade de Priscos
50 Min
Massa para bolos secos ou base de tarte doce sem glúten
2 Std. 45 Min
Bacalhau de cebolada e broa
1sa
Pataniscas de bacalhau
50 Min
Bacalhau com broa e pimentos
1sa