Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
- 35 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
- 50 g toucinho cortado em cubos pequenos
- 10 g massa de pimentão
- 3 - 5 pés de poejo, só as folhas
- 1 folha de louro
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1200 g água
- 50 g vinagre
- 6 ovos
- 300 g pão alentejano de véspera cortado em fatias muito finas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1342.6 kJ / 320.9 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 27.7 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 1139.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Açorda de tomate
20min
Sopa de beldroegas com queijo fresco
50min
Rebuçados de pinhão
1h 30min
Canja de maruca
35min
Sopa de feijão-branco
25min
Sopa da panela
30min
Sopa do vidreiro
45min
Sopa alentejana
30min
Calulu de peixe
40min
Caldeirada de bacalhau
40min
Tomatada com ovos escalfados
55min
Sopa de beldroegas e tomate
50min