![Macadamia and Parmesan biscuits Macadamia and Parmesan biscuits](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2CCC2F4A-1B17-46A0-9AED-F1F7CE03FB42/Derivates/E8FBAF7A-6D5F-4EB6-88B8-CC1AC4979D2E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 2 sprigs fresh rosemary (approx. 10 cm long), leaves only
- 70 g roasted salted macadamia nuts
- 50 g butter, softened
- 100 g plain flour, plus extra for dusting
- ⅛ tsp ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 264.7 kJ / 63 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 59.8 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli and blue cheese soup
25 min
Walnut and blue cheese shortbread
1u. 20min
Pancetta-wrapped apricot stuffing roll
1u.
Dessert dukkah
1u.
Spiced pear jam and chorizo
1h 35min
Panforte ice cream bombe
48 godz. 25 min
Steamed quince pudding with spiced syrup
1u. 20min
Pork pies
2h 20min
Steamed chocolate and prune puddings
1h 30min
Apple, leek and sage sauce
15 min
Cheesy biscuits
1h 25min
Cranberry and rosemary chutney
40min