Gans mit Maronen-Apfelfüllung

Gans mit Maronen-Apfelfüllung

4.3 184 oceny
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 4 godz.
6 Portionen

Składniki

  • Gans, ganz, mit Haut, ohne Kopf bratfertig
    4000 g
  • Salz
  • Pfeffer
Füllung
  • Zwiebeln halbiert
    180 g
  • Gänseschmalz
    30 g
  • Äpfel entkernt, geviertelt
    400 g
  • Maronen, gegart, geschält
    400 g
  • Salz
    1 - 2 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Majoran
    3 EL
  • Brötchen, altbacken in Würfeln (1 cm)
    2
  • Eier
    2
  • Speisestärke
    2 - 3 EL
  • Paniermehl
    50 g
Gans und Fertigstellng
  • Wasser heiß
    400 g
  • Mehl
    40 g

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 101 g
Kalorie 6024 kJ / 1424 kcal
Tłuszcz 90 g
Węglowodany 57 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...