Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4000 g Gans, ganz, mit Haut, ohne Kopf, bratfertig
- Salz
- Pfeffer
Füllung
- 180 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Gänseschmalz
- 400 g Äpfel, entkernt, geviertelt
- 400 g Maronen, gegart, geschält
- 1 - 2 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 3 EL Majoran
- 2 Brötchen, altbacken, in Würfeln (1 cm)
- 2 Eier
- 2 - 3 EL Speisestärke
- 50 g Paniermehl
Gans und Fertigstellng
- 400 g Wasser, heiß
- 40 g Mehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 6024 kJ / 1424 kcal
- Białko
- 101 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 90 g
Alternatywne przepisy
Entenbrust mit Rotwein-Pflaumensauce und Sellerie-Karfiolcreme
1h 30min
Coq au vin
2h
Lammrücken im Tramezzinimantel auf Schwarzwurzeln
50min
Rehrücken mit Rahmpolenta und Rosenkohl
1h 40min
Rotwein-Ente mit Feigen
50min
Lammkeule alla Romana
2 godz. 15 min
Leber Berliner Art (Berlin)
50min
Kaninchen in Barolosauce
1h 15min
Weihnachtsgans mit Kartoffelbällchen und Brokkoli
3h 15min
Rinderrouladen mit Gürkchen
1h 15min
Elsässer Glühwein
35min
Rinderrouladen mit Knödeln und Rotkohl
2 Std. 45 Min