Gnocchi alla romana ai formaggi (senza uova)

Gnocchi alla romana ai formaggi (senza uova)

4.6 53 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porzioni

Składniki

Gnocchi
  • di Parmigiano Reggiano, a pezzi a pezzi (2-3 cm)
    60 g
  • di latte intero
    1000 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di curcuma in polvere
    1 cucchiaino
  • di burro + q.b.
    20 g
  • di semolino di grano
    250 g
Condimenti ai formaggi
  • di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
    50 g
  • di Emmental a pezzi (2-3 cm)
    50 g
  • di provola a pezzi (2-3 cm)
    50 g
  • di latte intero
    150 g
    150 g di panna (min. 30% di grassi)
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 460 kcal / 1925 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 22.7 g
Węglowodany 41.8 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...