![Gnocchi alla romana ai formaggi (senza uova) Gnocchi alla romana ai formaggi (senza uova)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7e2ebfdc-acbe-4b71-9f8b-0e19addbe4cc/Derivates/7cc29bfa-25eb-452a-afad-1ffe4b1e2647.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 60 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi a pezzi (2-3 cm)
- 1000 g di latte intero
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 cucchiaino di curcuma in polvere
- 20 g di burro + q.b.
- 250 g di semolino di grano
Condimenti ai formaggi
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di Emmental a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di provola a pezzi (2-3 cm)
-
150
g di latte intero
lub 150 g di panna (min. 30% di grassi) - 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1925 kJ / 460 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 41.8 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi alla romana alla pizzaiola
2h 10min
Spatzle alla barbabietola
30 min
Gnocchi alla romana
1 godz. 15 min
Gnocchi di patate
1 godz. 30 min
Spatzle di grano saraceno con Taleggio e broccoli
40 min
Gnocchi alla romana zucca e Gorgonzola
1h 40min
Gnocchi verdi alla romana
1 godz. 20 min
Gnocchi con la "fioreta"
30 min
Gnocchi alla romana
1 godz. 15 min
Gnocchi alla romana alle erbe con pomodorini confit
2h 40min
Gnocchi di polenta
25 Min
Spatzle agli spinaci
1 godz.