Torta di grano saraceno e mele con confettura di mirtilli
TM6 TM5

Torta di grano saraceno e mele con confettura di mirtilli

4.6 (54 oceny)

Składniki

  • 250 g di nocciole sgusciate e spellate
  • 500 g di mele, sbucciate e a tocchetti
  • 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco e filtrato
  • 1 cucchiaino di zucchero
  • 250 g di burro + q.b.
  • 250 g di farina di grano saraceno + q.b.
  • 8 uova, gli albumi e i tuorli separati
  • 250 g di zucchero
  • 1 stecca di vaniglia, i semini
  • 1 pizzico di sale
  • 16 g di lievito in polvere per dolci
  • 200 g di confettura di mirtilli

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
2451 kJ / 586 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
57.4 g
Tłuszcz
35.2 g
Błonnik
3.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy