![Zabaione caldo al passito Zabaione caldo al passito](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/265626.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di vino passito
- 100 g di zucchero
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 90 g di tuorli d'uovo (6 tuorli circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 832.5 kJ / 199 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zabaione
15 dk
Zabaione allo spumante
15 dk
Pere al vino rosso
3h 20min
Vellutata di porri
40 Min
Porri in crema delicata
35 Min
Vellutata di porri e bottarga di muggine
50 Min
Zabaione (TM6)
15 dk
Polenta con fonduta di formaggi
1ωρ. 15 λεπτ.
Fonduta
8h 20min
Crema al Parmigiano Reggiano
10min
Salsa tonnata
20 dk
Salsa verde "Bagnet"
15 dk