Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di pane raffermo a pezzi piccoli
- 500 g di latte intero
- 300 g di mele sbucciate e a cubetti (1 cm)
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo
- 40 g di brandy
- 100 g di uvetta sultanina
- 10 g di burro
- 1 cucchiaio di farina
- 50 g di cacao amaro in polvere
- 100 g di zucchero
- 3 uova
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 20 g di pinoli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 737 kJ / 176 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 30.7 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan meino (Pan de mej)
50min
Torta greca al cioccolato e mandorle
50min
Torta di pane con nocciolata
1h 10min
Antipasto piemontese
25 Min
Torta paesana
1h 10min
Stroscia di Pietrabruna
50min
Budino al semolino e uvetta
1h 30min
Budino di semolino
3h 5min
Torta Donizetti
1h
Torta rovesciata alle pesche
1 Std. 5 Min
Frittelle di mele
40min
Torta tutta mele
50min