Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
Teig
- 3 Eier
- 125 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Prise Salz
- 150 g Mehl
- 3 gestr. TL Backpulver, z.B. Backin von Dr. Oetker
- 75 g Zucker
- 1 Pck. Vanillezucker, z.B. von Dr. Oetker
Füllung und Fertigstellung
- 1 Pck. Vanille-Tortencreme-Pulver, z.B.Tortencreme Vanilla von Dr. Oetker
- 200 g Butter, sehr weich, in Stücken
- 200 g Sahne, kalt
- 150 g Eierlikör
- 150 g Aprikosenkonfitüre
- Öl zum Einfetten
- 75 g Zucker
- 100 g weiße Kuvertüre, in Stücken, z.B. Dr. Oetker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1744 kJ / 417 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 28 g
Alternatywne przepisy
Zitronen-Pfirsich-Charlotte
6 godz. 30 min
Schoko-Mocca-Torte
9 godz. 30 min
Melonen-Käsekuchen
3h 45min
Glühweinwaffeln
30min
Kloster-Cremetorte
12 Std.
Latte-Macchiato-Torte
5 godz. 30 min
Kaffee-Schoko-Kuchen
7h
Cappuccinotorte
2h
Eierlikör-Candy Cake
3 Std.
Vanille-Nuss-Hochzeitstorte mit Schokodripping
48 Std.
Zitronen-Baiser-Torte
2 godz. 10 min
Allrounder-Torte
1h 30min