Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blätterteig
- 300 g Erdbeeren, halbiert
- 150 g Gelierzucker 2:1
- 450 g Blätterteig, TK
- Mehl zum Bearbeiten
- 1 Ei (Kl. M)
Brandteig
- 75 g Wasser
- 1 Prise Salz
- 20 g Butter, weich
- 50 g Mehl
- 1 Ei (Kl. M)
Füllung und Verzierung
- 50 g weiße Kuvertüre, in Stücken
- 7 Blätter Gelatine, weiß
- 300 g Wasser, kalt, zum Einweichen
- 300 g Sahne
- 650 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 100 g Puderzucker
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 1 - 2 TL Zitronensaft
- 150 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1904 kJ / 453 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Battenbergkuchen
2 Std.
Osterei mit Rüblicreme
1h 30min
Schoko-Mocca-Torte
9 godz. 30 min
Küken-Macarons
26 Std.
Himbeer-Ziegenkäse-Charlotte
3u. 40min
Beeren-Schicht-Torte
2 Std. 15 Min
Mandel-Mohn-Strudel mit Marzipan
2h 45min
Quadratische Eierlikör-Torte
1h 40min
Hochkant-Schoko-Torte
10 Std.
Allrounder-Torte
1h 30min
Erdbeer-Panna-Cotta-Torte
6h 30min
Himbeer-Mousse-Torte
5h 45 min