Kloster-Cremetorte

Kloster-Cremetorte

3.8 24 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 12 godz.
12 Stücke

Składniki

Eierlikörcreme
  • Eigelb
    8
  • Zucker
    200 g
  • Sahne
    250 g
  • weißer Rum
    250 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 TL
  • Speisestärke
    20 g
  • Milch
    150 g
  • Natron
    1 Prise
  • Butter
    30 g
Biskuit und Fertigstellung
  • Pecannüsse und etwas mehr zum Dekorieren
    250 g
    250 g Walnusshälften, und etwas mehr zum Dekorieren
  • Eier getrennt
    5
  • Zucker
    220 g
  • Mehl
    120 g
  • Backpulver
    2 TL
  • Pecannüsse
    250 g
    250 g Walnusshälften
  • Ananasstücke, aus der Dose abgetropft
    400 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 9 g
Kalorie 2445 kJ / 584 kcal
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...