Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Pistazien, geschält, ungesalzen und etwas mehr für die Garnitur
- 200 g Rohrzucker
- 600 g Vollmilch
- 400 g Kondensmilch, ungesüsst
- 200 g Doppelrahm
- 2 TL Maisstärke (z. B. Maizena), mit 1 TL Milch vermischt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2086 kJ / 499 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 37.8 g
- Tłuszcz
- 33.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schokoladenglace
12 Std.
Schweinsnierstück mit Katoffelstock
1 Std. 30 Min
Stracciatella-Glace
11 Std.
Fruchtglace
5min
Haselnuss-Glacé
6 godz. 20 min
Zitronen-Glace
12 godz. 30 min
Soledurner Wysuppe (Solothurner Weinsuppe)
1 Std.
Vanilleglace
12 Std.
Focaccia mit Tomaten
40 Min
Frittata aus dem Egg poacher
35 Min
Getränkter Zitronencake
1 Std. 30 Min
Speckzopf mit Zwiebelsprossen
2h 10 min