Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nudelteig
- 200 g Mehl
- 2 Eier
- 2 Eigelb
- 1 EL Olivenöl
- ½ TL Salz
Füllung
- 50 g Bärlauchblätter, frisch, halbiert
- 200 g Frischkäse
- ½ Zitrone, unbehandelt, ¼ TL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- ¼ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
Rahmgemüse und Fertigstellung
- 300 g Wasser und mehr zum Kochen
- ¼ TL Salz und mehr zum Kochen
- 300 g Wasser
-
1 ½
TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 300 g Kohlrabi, in Stiften (à 1 x 4 cm)
- 400 g Bundmöhren, in Stiften (à 1 x 4 cm)
- 250 g Babyspinat
- 1 Eiweiß
- 150 g Sahne
- 1 EL Mehl
- ¼ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 4 Prisen Muskat
- 2 TL Senfkörner
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2732 kJ / 653 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 7.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spargelflammkuchen mit Zitronenöl
1u. 20min
Bärlauch-Crêpes mit Frischkäsecreme und Eisbergsalat
1u. 15min
Bärlauch-Brennnesselspätzle mit Bergkäse
45min
Frische Lasagne mit Spargel und Pilzen
2h
Erdäpfel-Spinat-Roulade
2u. 30min
Kürbis-Serviettenknödel mit Pilz-Spinat-Rahm
45min
Kräuter-Palatschinken mit Spargel
35min
Bärlauch-Schupfnudeln
1u. 20min
Bärlauch-Kartoffel-Käse-Spätzle
1u. 15min
Spinatknödel auf Spargel-Morchel-Ragout
1u. 15min
Ravioli mit vegetarischer Füllung
1u.
Steinpilz-Ravioli
1u. 20min