Urządzenia i Akcesoria
Gedämpfte Ricotta-Nocken
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen
Składniki
-
Cantuccini100 g
-
Toastbrot in Stücken100 g
-
Ricotta250 g
-
Eigelb1
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 EL
-
Zitronensaft40 g
-
Zucker40 g
-
Himbeeren, TK aufgetaut300 g
-
Wasser500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
332 mg
Białko
13 g
Kalorie
1618 kJ /
387 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
55 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 4/2017
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Gnocchi mit Salbeibutter
2 godz.
Zimtmousse
5 godz. 40 min
Topfensoufflé mit Himbeersabayon und -Sorbet
5 godz. 15 min
Ananas-Beignets mit Zimt-Limetten-Zucker
2 godz. 30 min
Apfelknödel mit Vanillesauce
1 godz. 40 min
Apfel-Quark-Trifle
1 godz. 30 min
Malfatti mit Salbei, brauner Butter und Käse
1 godz. 10 min
Spekulatiussoufflé
1 godz. 10 min
Kirschenmichel mit Vanillesauce
40 min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1 godz.
Kas-Press-Knödel
45 min
Gebackene Apfelringe mit Zimtzucker
45 min