Urządzenia i Akcesoria
Gedämpfte Ricotta-Nocken
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen
Składniki
-
Cantuccini100 g
-
Toastbrot in Stücken100 g
-
Ricotta250 g
-
Eigelb1
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 EL
-
Zitronensaft40 g
-
Zucker40 g
-
Himbeeren, TK aufgetaut300 g
-
Wasser500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
332 mg
Białko
13 g
Kalorie
1618 kJ /
387 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
55 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 4/2017
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Erdnuss-Halbgefrorenes mit Kirsch-Bananen-Ragout und Vanilleschaum
5 godz.
Schoko-Grießflammeri
5 godz. 20 min
Quark-Mousse
5 godz.
Birnencreme
3 godz. 30 min
Tassenknödel mit Tomaten-Parmesan-Kern
1 godz.
Grießknöderl mit Nougatfülle
3 godz. 40 min
Basilikum-Nocken-Auflauf
1 godz.
Frische Gnocchi mit Taleggiosauce
2 godz.
Gnocchi alla romana
1 godz.
Eier im Glas auf Rahmspinat
1 godz. 15 min
Käseknödel mit lauwarmem Gemüsesalat
2 godz. 10 min
Joghurt-Mousse mit Apfel-Birnen-Kompott
2 godz. 30 min