![Gedämpfte Ricotta-Nocken Gedämpfte Ricotta-Nocken](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/44479CE9-19CA-44C4-BAA5-505E7F84667B/Derivates/cc6726f0-8341-4bc2-8b8e-e4f46b16c90c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Cantuccini
- 100 g Toastbrot, in Stücken
- 250 g Ricotta
- 1 Eigelb
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 40 g Zitronensaft
- 40 g Zucker
- 300 g Himbeeren, TK, aufgetaut
- 500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1618 kJ / 387 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 332 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weiße Schoko-Grießflammeri
4 godz. 45 min
Lavendelcreme
5h
Schoko-Grießflammeri
5h 20min
Zimtmousse
5 godz. 40 min
Bayerische Creme
8h
Kräuter-Kaiserschmarren mit Rahmpilzen
40 Min
Apfelknödel mit Vanillesauce
1h 40min
Kirschenmichel mit Vanillesauce
40 Min
Polenta-Flammeri mit Zwetschgenröster
10 Std.
Mandel-Grieß-Auflauf mit Orangensauce
1h 30min
Topfencreme mit Beerenspiegel
4 godz. 45 min
Topfenpalatschinken
1h 30min