Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Walnusskrokant
- 100 g Walnüsse, halbiert
- 20 g Butter
- 40 g Honig
Pfirsichpüree
- 300 g Pfirsiche entsteint, in Stücken und 1 Pfirsich für die Dekoration
- 10 g Vanillezucker
- 1 EL Rum (opcjonalnie)
- ¼ TL Zimt, gemahlen
Honigjoghurt und Fertigstellung
- 500 g griechischer Joghurt (10% Fett)
- 20 - 40 g Honig, nach gewünschter Süße
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1924 kJ / 459 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Zimt-Quark-Töpfchen auf Sauerkirschkompott
1 godz.
Rhabarber-Erdbeer-Kompott mit Joghurt
1h 30min
Zwetschken mit Mohnstreuseln und Vanillesauce
50 min
Schoko-Pfirsich-Dessert
30 min
Joghurt-Kokos-Creme
20min
Schmandcreme mit Himbeeren und Kiwi
3h 30min
Mini-Birnen-Käsekuchen im Glas
1h 20min
Mango-Joghurt-Mousse
4h 40min
Joghurt-Mousse mit Apfel-Birnen-Kompott
2h 30min
Erdbeeren im Glas
20min
Apfel-Streusel-Creme
1 Std. 15 Min
Himbeer-Crunch-Creme
1sa 10 dk