Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de gambas pequeñas saladas deshidratadas
- 20 g de dientes de ajo
- 60 g de chalotas
- 1 - 2 chiles rojos frescos (sin pedúnculo ni semillas)
- 20 g de salsa de pescado
-
40
g de pulpa de tamarindo
lub 6 - 8 ciruelas pasas sin hueso - 15 g de zumo de lima
- 40 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 250 g
- Kalorie
- 681 kJ / 162 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 27.1 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Błonnik
- 7.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo en salsa de yogur - India
35 Min
Solomillo de ternera al estilo tailandés - Tailandia
25 min
Pan frito indio (panipuri)
1h
Panes de coco con pollo hoisin
55min
Cinco especias chinas
10 min
Bibimbap (plato completo coreano)
1h 10min
Shabu shabu (fondue japonesa)
30min
Arroz kashmiri - India
30min
Tandoori masala - Subcontinente indio
10 min
Arroz con azafrán y brocheta kebab (Chelow kabab) - Irán
1h 45min
Cerdo thai con arroz y tirabeques
40min
Pad thai de pollo - Tailandia
20 min