
Urządzenia i Akcesoria
Yakitori (brochetas de pollo y cebolleta)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 raciones
Składniki
Salsa yakitori
-
100 g de salsa de soja japonesa
-
75 g de mirin
-
50 g de sake
-
35 g de azúcar
-
30 g de zumo de limón
Brochetas
-
400 g de contramuslo de pollo sin piel ni huesos
-
1 ramillete de cebolletas rectas tiernas (en trozos de 4 cm)
-
2 pellizcos de ito togarashi (opcjonalnie)
-
4 trozos de limón (opcjonalnie) en gajos para servir
Wartości odżywcze na 1 ración
Kalorie
223.2 kcal /
933.8 kJ
Białko
20.5 g
Tłuszcz
4.4 g
Węglowodany
22 g
Błonnik
0.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Japón
18 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania