Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa yakitori
- 100 g de salsa de soja japonesa
- 75 g de mirin
- 50 g de sake
- 35 g de azúcar
-
30
g de zumo de limón
lub 30 g de vinagre de arroz
Brochetas
- 400 g de contramuslo de pollo sin piel ni huesos
-
1
ramillete de cebolletas rectas tiernas (en trozos de 4 cm)
lub 4 puerros pequeños (en trozos de 4 cm) -
2
pellizcos de ito togarashi (opcjonalnie)
lub 2 pellizcos de condimento de chile en polvo (opcjonalnie) - 4 trozos de limón en gajos para servir (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 933.8 kJ / 223.2 kcal
- Białko
- 20.5 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiras de pollo almendrado con salsa de limón
30 min
Pepinos con algas wakame (Sunomono)
40 min
Dim sum 'Shao mai'
2h
Doner kebab de pollo con pita integral
2h 40min
Brochetas de pez espada con salsa Teriyaki
40 min
Shabu shabu (fondue japonesa)
30 min
Bento tonkatsu (cerdo empanado)
1h
Rollitos vietnamitas de gambas y cerdo (Nems) - Vietnam
45 min
Bao buns con salmón y espárragos
1h
Alitas de pollo picantes (Buffalo wings)
1h 40min
California roll - Japón
1h
Bao buns de secreto ibérico
2h 30min