Yakitori (brochetas de pollo y cebolleta)

Yakitori (brochetas de pollo y cebolleta)

4.5 27 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 raciones

Składniki

Salsa yakitori
  • 100 g de salsa de soja japonesa
  • 75 g de mirin
  • 50 g de sake
  • 35 g de azúcar
  • 30 g de zumo de limón
    30 g de vinagre de arroz
Brochetas
  • 400 g de contramuslo de pollo sin piel ni huesos
  • 1 ramillete de cebolletas rectas tiernas (en trozos de 4 cm)
    4 puerros, pequeños (en trozos de 4 cm)
  • 2 pellizcos de ito togarashi (opcjonalnie)
    2 pellizcos de condimento de chile en polvo
  • 4 trozos de limón (opcjonalnie) en gajos para servir

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 223.2 kcal / 933.8 kJ
Białko 20.5 g
Tłuszcz 4.4 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...