Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de pimiento verde en trozos
- 50 g de dientes de ajo
- 20 g de jengibre fresco en trozos
- 1 - 2 chiles verdes frescos (sin pedúnculo ni semillas)
- 20 g de cilantro fresco (hojas y parte del tallo)
- 2 cucharaditas de sal
- 1 cucharadita de pimienta negra molida
- ½ cucharadita de cúrcuma molida
- 1 ½ cucharadas de semillas de cilantro
- 10 g de lemon grass fresco
- Wartości odżywcze
- na 350 g
- Kalorie
- 558 kJ / 113 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 19.6 g
- Tłuszcz
- 1.8 g
- Błonnik
- 6.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dhal de lentejas rojas (Dhaba dhal) - India
35min
Curry de garbanzos (Chana masala)
20min
Dal de lentejas negras (Dahl makhani) - India
2 Std. 40 Min
Pasta de curry rogan josh - Subcontinente indio
10min
Zatar - Oriente Próximo
5min
Pollo tikka masala
30min
Tabulé - Líbano
2h 15 min.
Curry de lentejas y calabaza al vapor
1h 15min
Curry verde thai vegetariano
35min
Garam masala - Subcontinente indio
5min
Curry de gambas
30min
Curry de pollo ceilandés (Koththu roti) - Sri Lanka
1h 20min