Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de pimiento verde en trozos
- 50 g de dientes de ajo
- 20 g de jengibre fresco en trozos
- 1 - 2 chiles verdes frescos (sin pedúnculo ni semillas)
- 10 g de lemon grass fresco
- 20 g de cilantro fresco (hojas y parte del tallo)
- 1 ½ cucharadas de semillas de cilantro
- 2 cucharaditas de sal
- 1 cucharadita de pimienta negra molida
- ½ cucharadita de cúrcuma molida
- Wartości odżywcze
- na 1 receta completa
- Kalorie
- 558 kJ / 113 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 19.6 g
- Tłuszcz
- 1.8 g
- Błonnik
- 6.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cerdo con verduras al estilo chino
1u. 20min
Berenjenas con salsa de miso
50min
Curry de pollo ceilandés (Koththu roti) - Sri Lanka
1u. 20min
Ensalada japonesa de pepino con aliño aromático de hierbas
15min
Curry verde thai vegetariano
35min
Pak choi coreano (Bok choy doenjam muchim) - Corea
20min
Pepinos con algas wakame (Sunomono)
40min
Chutney de mango - India
1h 10min
Kimchi de verduras
48h
Tabulé - Líbano
2h 15min
Tzatziki (dip de yogur y pepino)
10h 5min
Imam bayildi (Berenjenas rellenas) - Turquía
1u.