Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 pellizcos de azafrán
- 100 g de agua caliente
- 8 clavos enteros
- 1 cucharada de azúcar moreno
- 2 cucharadas de garam masala (ver receta básica)
- 1 cucharada de sal
- 1 cucharada de pimentón
- 2 palos de canela
- 1 cucharada de jengibre molido
- 2 cucharaditas de chile seco desmenuzado
- 2 hojas de laurel secas
- 30 g de jengibre fresco en trozos
- 40 g de dientes de ajo
- Wartości odżywcze
- na 200 g
- Kalorie
- 995 kJ / 238 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 49.1 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry de garbanzos y coco con cuscús de brócoli
40min
Dhal de lentejas rojas (Dhaba dhal) - India
35min
Curry de garbanzos (Chana masala)
20min
Dal de lentejas negras (Dahl makhani) - India
2 Std. 40 Min
Té con especias indio (Masala chai) - India
15min
Chile sin carne
1h
Curry indio de verduras
40min
Arroz kashmiri - India
30min
Tandoori masala - Subcontinente indio
10min
Garam masala - Subcontinente indio
5min
Curry de garbanzos rogan josh - India
25min
Curry de pollo ceilandés (Koththu roti) - Sri Lanka
1h 20min